Ziarul electronic al arădenilor

La incidenţă peste 4 la mie, circulaţia în weekend – până la 20.00; magazinele – până la 18.00

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până ora 20.00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18.00.

„Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia: unde incidenţa e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează ca în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă până la ora 20.00, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la ora 18.00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie“, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

„A doua măsură, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18.00, pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie“, a explicat Raed Arafat.

***

Joi, incidenţa cazurilor la 14 zile era de 3,13 la mia de locuitori la nivelul judeţului şi de 4,75 la nivelul municipiului Arad. Un număr de 19 localităţi din judeţ se află în scenariul roşu, cu o incidenţă mai mare de trei cazuri la mia de locuitori.

VEZI Hotararea CNSU nr 20

Hotărârea de Guvern cu noi restricţii de circulaţie şi pentru agenţii economici, publicată în Monitorul Oficial

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.