Ziarul electronic al arădenilor

La ce trebuie să fii atent dacă vrei să plătesti taxa de pod Fetești – Cernavodă online pe internet

Cu totii stim ca, in momentul in care vrem sa traversam podul peste Dunare de pe Autostrada “Soarelui”, trebuie sa achitam taxa de pod Fetesti – Cernavoda.

De departe cea mai simpla, rapida si eficienta metoda pentru a face acest lucru este online pe internet, pe site-ul TaxaDePod.ro, autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. In doar doua minute, fara sa fie nevoie sa iti faci un cont, poti plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda in siguranta si fara vreo taxa suplimentara.

Iata in continuare la ce trebuie sa fii atent atunci cand achiti taxa de pod Fetesti – Cernavoda:

1. Daca alegi sa efectuezi plata pe site-ul taxadepod.ro, trebuie in primul rand sa selectezi tipul autovehiculului tau:

– vehicul rutier de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone;

– vehicul rutier de transport persoane cu mai mult de 9 si mai putin de 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 si mai mica de 12 tone;

– vehicul rutier de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe;

– vehicul rutier cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe.

In functie de tipul autovehiculului, vei plati intre 13 si 91 de Lei pentru o trecere, intre 26 si 182 de Lei pentru doua treceri si intre 208 si 1.584 de Lei pentru 20 de treceri.

Cuantumul amenzii pentru neplata taxei de pod Fetesti – Cernavoda este de asemenea legat de tipul autovehiculului, valoarea acesteia fiind de 10 pana la 20 de ori mai mare decat taxa. Spre exemplu, daca detii un autoturism si nu platesti taxa, vei primi o amenda cu o valoare cuprinsa intre 130 de Lei si 260 de Lei.

2. Al doilea pas este sa selectezi metoda optima de plata. Poti opta pentru plata prin card bancar sau prin transfer bancar – ordin de plata sau cash la banca.

3. Pasul urmator este reprezentat de introducerea datelor personale si ale autovehiculului:

– detaliile de facturare (persoana fizica sau juridica, adresa);

– detaliile autovehiculului (insemnul de stat, numarul de inmatriculare, seria de sasiu);

– datele clientului (nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail).

Toate acestea trebuie introduse cu mare atentie, pentru a nu risca sa primesti o amenda chiar daca achiti taxa de pod Fetesti – Cernavoda.

4. In final, trebuie sa bifezi casuta “Accept termeni si conditii“, fara de care nu poti efectua plata, dupa care sa apesi “Plateste”, pentru a finaliza procesul.

Taxa de pod Fetesti – Cernavoda include TVA si livrare gratuita prin e-mail, iar datele tale confidentiale sunt in siguranta si nu vor fi folosite in alt scop in afara celui declarat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.