Ziarul electronic al arădenilor

La Arad a fost lansată campania #Oameni-Noi

USR Arad a participat, alături de partenerii de la RO100, Aradul Civic și de alți reprezentanți ai asociațiilor civice care susțin inițiativa cetățenească de modificare a legislației electorale „Oameni-Noi”, la lansarea sa în cadrul unei conferințe de presă comune, susținute la cortul unde cetățenii sunt așteptați să semneze, în fața magazinului Ziridava.

Inițiativa de modificare a constituției „Fără Penali în funcții publice”, cea care a mobilizat peste un milion de semnături ale românilor de pretutindeni, a deschis calea pentru înnoirea clasei politice, prin eliminarea acelor politicieni care nu respectă legea. În mod logic, pasul următor este facilitarea accesului în politică și în administrație pentru persoane caracterizate de profesionalism, cinste și corectitudine.

Adrian Wiener, senator USR Arad: „Astăzi, cei care doresc să se implice în viața comunității, trebuie să depășească o serie de bariere care au rolul de a proteja vechea clasă politică de înnoire. De la numărul mare de semnături care trebuie strânse pentru susținerea unei candidaturi, până la modul de alegere al primarilor, care a condus la situația unor edili aleși de mai puțin de 20% dintre cetățeni, vorbim de piedici în calea unei democrații funcționale.”

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Măsurile propuse de această inițiativă au rolul de a deschide ușa către politică pentru cât mai multe persoane, de a facilita alegerea unor oameni responsabili, de a apropia alegătorii de politicieni și de a-i responsabiliza pe aceștia din urmă. Propunem eliminarea pragului electoral și reducerea numărului de semnături necesare, votul preferențial pe liste de partid (liste deschise), vot liber pentru diaspora și dublarea numărului de parlamentari pentru această circumscripție”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.