Ziarul electronic al arădenilor

Kovesi: „Cred că anchetele au produs o panică în rândul clasei politice“

codruta-kovesiŞeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, duminică, la ProTV, că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice şi crede că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuţiilor procurorilor.

„Cred că este o încercare de a limita atribuţiile procurorilor. Nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătuşele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice şi cred că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuţiilor procurorilor“, a afirmat Kovesi, referitor la recentele iniţiative de a restrânge modalităţile de arestare.

Ea a spus că este dificil să spună dacă actuala clasă politică sprijină sau nu lupta împotriva corupţie.

„Este foarte dificil de spus în condiţiile în care la fiecare două săptămâni ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedură penală prin care se încearcă limitarea atribuţiilor sau limitarea posibilităţilor de investigare. Mi-ar fi foarte dificil să spun că actuala clasă politică sprijină lupta anticorupţie“, a menţionat Kovesi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.