Ziarul electronic al arădenilor

Klaus Iohannis: Ca preşedinte sunt perfect conştient de aşteptările anului 2016

Iohannis-KlausPreşedintele Klaus Iohannis a declarat că este ”perfect conştient ca preşedinte” de aşteptările anului 2016, în condiţiile în care România a fost afectată ani de zile de clientelism, nepotism, lipsa de respect faţă de legi, faţă de cuvântul dat şi de dispreţul faţă de şcoală şi cultură.

„Am auzit evaluări şi analize despre ce urmează în 2016, despre cât de aprigă se anunţă bătălia electorală, despre provocările la care trebuie să răspundem cu toţii – preşedinte, instituţii ale statului, partide, societate civilă.

Ca preşedinte, sunt perfect conştient de aşteptările anului 2016, dar nu le privesc cu îngrijorare, ci cu responsabilitate şi încredere. Sper ca toţi actorii politici să trateze cu egală responsabilitate aceste aşteptări pe care cetăţenii le au”, a spus Iohannis, vineri, în discursul susţinut cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

El a subliniat că ”ani de zile clientelismul, nepotismul, lipsa de respect faţă de legi, faţă de cuvântul dat, dispreţul faţă de şcoală, de cultură, de valori spirituale au fost afişate fără rezerve şi, mai mult, au impregnat imaginea publică despre ce înseamnă a avea succes în carieră, în viaţă şi mai ales în politică”.

”Ce poate face din anul 2016 unul special nu sunt alegerile în sine ca act politic, ci începutul reaşezării societăţii pe valori”, a subliniat preşedintele.

El a făcut referire la nevoia unei culturi a succesului bazată pe ”performanţă, muncă, talent, onestitate şi integritate”. ”Aceasta este o altă expresie a proiectului România educată căruia vreau să-i dedic anul 2016”, a spus şeful statului.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.