Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier

Preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD, în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, cu Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei de joi, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou.

Surse oficiale au relatat că preşedintele Iohannis a avut ”o discuţie bună” cu Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, pe care îl consideră ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse.

Preşedintele Iohannis nu va face însă un anunţ privind premierul în cursul zilei de joi, au adăugat aceleaşi surse, ceea ce înseamnă că noul Guvern nu mai poate fi instalat înainte de Anul Nou.

Relaţia cu noul premier al PSD, indiferent cine va fi, va fi una “instituţională”, de “coabitare”, însă nu va fi semnat niciun pact în acest sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul Băsescu-Ponta, au mai spus sursele citate.

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni. Discuţia a durat aproximativ jumătate de oră.

Întâlnirea a fost convocată de către preşedintele Iohannis, după ce a primit scrisoarea PSD prin care era informat că Sorin Grindeanu este noua propunere a social-democraţilor pentru funcţia de premier.

UPDATE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că “tăcerea” preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa unei posibile nominalizări a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier reprezintă “o bătaie de joc la adresa românilor”, iar şeful statului i-ar fi spus lui Grindeanu că ar putea anunţa vineri ce decizie va lua în privinţa propunerii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.