Ziarul electronic al arădenilor

Klaus Iohannis: „Alegerile anticipate sunt o soluţie bună“

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile anticipate sunt „o soluţie bună“, dar a adăugat că este prea devreme să se exprime asupra unui termen în acest sens.

„Alegerile anticipate sunt o soluţie bună şi ar fi de dorit să se ajungă la alegerile anticipate. Însă, acum, este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen. Au loc reaşezări şi în partidele politice, trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reaşază. Voi relua discuţiile mele cu liderii politici şi, la final, voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate“, a afirmat Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a arătat că actualul Guvern are nevoie de o majoritate pentru a trece legi importante şi a adăugat că, după alegerile parlamentare, se aşteaptă la o cu totul altă majoritate, formată din „forţele cu adevărat democratice“.

„Acum, dacă vorbim de majoritate parlamentară, sigur că actualul Guvern are nevoie de o majoritate pentru a trece legi importante, cum ar fi legea bugetului, legea asigurărilor sociale şi alte lucruri. Însă această majoritate, care a făcut posibilă moţiunea de cenzură şi învestirea Guvernului Orban, este o majoritate destul de fragilă.

Ceea ce înţeleg eu printr-o largă majoritate, este ce îmi doresc după alegerile parlamentare, când am speranţe mari într-o cu totul şi cu totul altă majoritate, formată din forţele cu adevărat democratice şi care atunci vor duce România pe o cu totul şi cu totul altă orbită şi, politic vorbind, şi din punctul de vedere al investiţiilor, al sistemelor publice, toate lucrurile pe care le-am promis românilor în campania electorală şi intenţionez să mă ţin de aceste promisiuni“, a explicat Klaus Iohannis, întrebat dacă a discutat cu liderii politici în privinţa consolidării majorităţii parlamentare cu USR, ALDE.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.