Ziarul electronic al arădenilor

Kiraly Andras, eliberat din funcția de secretar de stat

Arădeanul Kiraly Andras a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, printr-o decizie a premierului.

Decizia, care a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, a fost semnată de premierul Sorin Grindeanu, și contrasemnată de secretarul general al Guvernului,
Victor Ponta.

Fost deputat UDMR în perioada 2004-2008, Kiraly Andras a fost numit, în februarie 2010, secretar de stat în Ministerul Educației, fiind responsabil pentru învățământul în limbile minorităților naționale și relația cu parlamentul și partenerii sociali.

În ianuarie 2013, Kiraly Andras György (UDMR) a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar numit imediat pe acelaşi post în noul Minister al Educaţiei Naţionale, oficialii Guvernului spunând că nu au informaţii prin care să explice măsura.

Deciziile de eliberare a lui Kiraly Andras Gyorgy din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi, respectiv, de numire a acestuia tot ca secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, reorganizat în noul Guvern, au fost semnate, în aceeaşi zi, de premierul Victor Ponta.

Locul lui Kiraly Andras în Ministerul Educației va fi luat de Kovács Irén Erzsébet, inspector-şef şcolar adjunct în județul Sălaj.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.