Ziarul electronic al arădenilor

Kelemen Hunor: UDMR va susţine reducerea pragului electoral la alegerile locale la 3%

kelemen-hunorPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat sâmbătă, după Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), că parlamentarii formaţiunii vor susţine reducerea pragului electoral de la 5 la 3% la alegerile pentru consiliile judeţene.

Liderul UDMR a explicat că dacă s-a simplificat procedura înfiinţării partidelor trebuie redus şi pragul electoral pentru a da posibilitatea intrării unor noi actori în forurile judeţene.

„Noi credem că în momentul în care simplificăm procedurile înfiinţării partidelor şi când vorbim despre reprezentare în autorităţile locale, şi de data aceasta în consiliile judeţene, atunci şi pragul poate fi coborât fiindcă nu se întâmplă nimic, de la 5 la 3%. A fost o propunere când discutam în comisie principiile, această propunere a fost respinsă, dar noi vom menţine această propunere şi în comisie când vom discuta textul propriu-zis şi în plenul Camerei şi Senatului. Eu cred că trebuie să fii consecvent.

Dacă simplifici modalitatea de înfiinţare a partidelor şi vrei să ai competiţie, dacă vrei să aduci noi actori în politică, atunci trebuie să te gândeşti şi la prag, altfel nu vei fi consecvent, nu vei asigura mersul spre scopul definit sau declarat. De aceea, eu cred că reducerea (pragului electoral – n.r.), în cazul autorităţilor locale, la 3% ar fi şi un motiv de consecvenţă“, a declarat Kelemen Hunor.

În cadrul CRU au fost discutate mai multe temă de politică internă, precum şi despre organizarea celui de-al XII-lea congres al UDMR.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.