Ziarul electronic al arădenilor

Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale acordate în Programul „Sprijin pentru România“

Plata cu tichetele sociale acordate de Guvern în cadrul programului „Sprijin pentru România“ este disponibilă în reţeaua magazinelor Kaufland, de la începutul lunii august, a informat retailerul într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în primă etapă vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo şi Up România.

Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România“ sunt destinate achiziţiei de produse alimentare şi de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienţii vor fi îndrumaţi de către angajaţii de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie, prin apropierea sa de terminalul POS.

Cardurile sociale sunt alimentate de către autorităţi la fiecare două luni, cu câte 250 de lei, în patru tranşe, până la sfârşitul anului.

Conform reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancţionează în conformitate cu prevederile legale.

Recent, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis că toate cele 2,5 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise, iar Poşta Română urma să finalizeze procesul de distribuire până la data de 31 iulie.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale sunt următoarele: pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.