Ziarul electronic al arădenilor

Karatiști de la Hollywood vin la Arad

DSCN9282Mari maeștri de arte marțiale, câștigători a numeroase competiții mondiale, unii dintre ei fiind și actori în filmele de acțiune produse la Hollywood, vor fi prezenți la Arad, în ultima sâmbătă din luna mai.

Aceștia vor participa la „Romania – Martial Art Hall of Fame“, eveniment organizat de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural, în colaborare cu Școala de Karade Shodan, în cadrul platformei „Aradul Contează“.

Evenimentul va fi organizat sâmbătă, 30 mai, la Sala Sporturilor „Victoria“, începând cu ora 9.00, prețul unui bilet de intrare fiind de 20 lei pentru adulți 10 lei pentru copii.

La „Romania – Martial Art Hall of Fame“ vor fi prezenți mari maeștri și staruri internaționale din SUA, Europa și Asia.

Astfel, la Arad vor ajunge Don „The Dragon“ Wilson, campion mondial la Kick Boxing, Cyntia Rothrock, campioană mondială, Samuel Kwok, mare maestru Wing Chun și fost partener de antrenament al lui Bruce Lee, Heinz Kohnen (Germania), mare maestro Okinawa Karate, Zoran Jocic (Serbia), mare maestro Aikido.

De asemenea, la Sala Sporturilor vor fi prezenți și Sebastian Rosendahl (Suedia), mare maestru Kyokushinkai, Herbert Forster (Eleveția), mare maestro Kyokushin, George Huss (Germania), mare maestro Taekwondo, Victor Lagarto (Portugalia), maestro Kenpo, Daniel Schneider (Germania) maestru karate, Mauro Rovelli (Italia), maestru Shotokan Karate, campion mondial WKF, și Teo Răduț (România).

„Aradul este un leagăn al artelor marţiale, iar până acum au fost organizate doar concursuri în acest domeniu. Hall of Fame este un eveniment dedicat tuturor practicanţilor de arte marţiale. Au fost invitate să participle 20 de cluburi din 10 ţări de pe 3 continente. Astfel, vor fi prezenţi la Arad în jur de 250 de sportivi. La Arad vor fi prezenţi 8 maeştri din zece ţări, care vor face antrenamente, demonstraţii şi vor participa la sesiuni de autografe”, a spus Teo Răuţ, organizator al evenimentului de la Arad, care a mai adăugat că a dorit să îl invite şi pe Chuck Norris la Arad.

„Din păcate, nu am reuşit să îl întâlnesc cu ocazia recentei vizite pe care am făcut-o în SUA şi nu i-am putut înmâna invitaţia“, a spus Teo Răuț.

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a afirmat că acest eveniment arată că „în Arad există un interes crescut pentru astfel de sporturi.

„Artele marțiale contribuie la edificarea unor personalități puternice și echilibrate. Vor veni la Arad staruri de la Hollywood, ceea ce nu e puțin lucru în promovarea județului nostru. Sunt de asemenea convins că vor participa foarte mulți oameni din țară. Am inițiat platforma «Aradul contează» cu speranța că vom putea pune laolaltă și promova tot ceea ce a Aradul are mai bun, indiferent de domeniu. Mă bucur că această platformă a prins deja viață și că, împreună cu Centrul Cultural Județean Arad, susține astfel de evenimente. Îi invit, cu această ocazie, pe toți aceia care doresc să susțină Aradul, pe toți aceia care sunt convinși că Aradul contează, să vină alături de noi”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.