Ziarul electronic al arădenilor

Karatiști arădeni, campioni europeni în Belgia

1Sportivii Federaţiei Române de Karate WKC, printre s-au aflat și componenți ai CS Banzai Karate Club Arad, au dominat categoric întrecerile Campionatelor Europene WUKF pentru copii, cadeţi şi juniori de la Herstal (Belgia) şi au ocupat primul loc în toate clasamentele pe medalii.

Cea de-a VIII-a ediție a Campionatului European de Karate WUKF s-a desfășurat în perioada 5-7 iunie și au participat aproximativ 1.290 de sportivi din 23 de țări.

În lotul României a fost selecționată și sportiva Duma Jessica, componentă a C.S. Banzai Karate Club Arad, alături de încă patru sportivi ai clubului: Bîc Mădălina, Costea Alexandra, Balaș Ana-Maria și Nagy Timur, care au făcut parte din lotul lărgit al sportivilor români.

„Organizarea campionatului a fost în atribuția Ligii de Karate belgiene și a fost foarte bună din toate punctele de vedere. Concurența a fost acerbă, dar fiecare sportiv înscris în competiție și-a jucat șansa. Sportivii legitimați în cadrul C.S. Banzai Karate Club Arad au avut o comportare foarte bună“, a spus prof. Dan Duma, antrenor emerit, 6 dan, conducătorul clubului din Arad.

La competiția din Belgia, sportiva arădeană Jessica Duma a obținut titlul de campioană europeană în proba de Kumite echipe junioare -18-21 ani.

De asemenea, sportiva din Arad a câștigat titlul de campioană și în proba de Kumite echipe rotativ junioare – 18-21 ani.

Jessica Duma a mai câștigat și un titlu de vicecampioană europeană în proba de Kata individual junioare – 18-21 ani.

Un alt component al C.S. Banzai Karate Club Arad, Nagy Timur, a obținut titlul de campion european în proba de Kata individual copii – 7-8 ani.

Ana-Maria Balaș, componentă a clubului din Arad, s-a clasat pe locul 5 în proba de Kata individual copii – 9-10 ani, iar Alexandra Costea, de la același club, a ocupat locul 7 în proba de Kata individual copii – 11-12 ani.

La întoarcerea din Belgia, antrenorul sportivilor arădeni, Dan Duma, le-a mulțumit celor care au susținut sportivii C.S. Banzai Karate Club Arad.

În clasamentul pe medalii la copii, FRK WKC a ocupat primul loc la federaţii, cu 18 medalii de aur, 9 de argint, 13 de bronz, urmată de CABKCZECH (Cehia), cu 4-2-3, SFKMA (Slovacia), 4-2-1, etc.

În ierarhia pe ţări, România a ocupat de asemenea prima poziţie, cu 18-9-13, urmată de Cehia, 5-5-5, Slovacia, 4-2-1, Italia, 3-4-12, etc.

La cadeţi şi juniori, FRK WKC a cucerit nu mai puţin de 79 de medalii, fiind pe primul loc, cu 29 de aur, 22 de argint, 28 de bronz, urmată de UKS (Italia), 10-10-8, CKITALIA (Italia), 10-8-19, ESKFENGLAND (Anglia), 6-5-8, etc.

În clasamentul pe ţări, România, cu 29 de aur, 22 de argint, 28 de bronz, le-a devansat pe Italia, 21-18-29, Ungaria, 9-4-12, Anglia, 8-15-20, Polonia, 6-12-28, etc.

2211

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.