Ziarul electronic al arădenilor

Județul Arad s-a înfrățit cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova

În cadrul manifestărilor organizate de Consiliului Județean, prin care am evocat rolul Aradului în cel mai important episod al istoriei noastre moderne, un reper de suflet l-a constituit semnarea Acordului de Cooperare dintre Județul Arad și Raionul Ialoveni din Republica Moldova.

Acordul a fost semnat de către cei doi președinți: Iustin Cionca, respectiv Lilian Carmanu, în eleganta sală a Palatului Cultural.

„Le mulțumesc prietenilor noștri din Republica Moldova pentru că au fost alături de noi în aceste zile la evocarea unor evenimente desfășurate în Arad, care au dus la cel mai important moment al istoriei moderne a României, Marea Unire. Suntem onorați că am putut sărbători împreună rolul pe care Aradul l-a avut în pregătirea actului istoric de la Alba Iulia.

Ne-am propus să realizăm legături între instituțiile și cetățenii din România și Republica Moldova, legăturile deja existente să le consolidăm și să semnăm Acordul de Cooperare dintre județul Arad și Raionul Ialoveni, care lărgește sfera colaborării noastre cu Republica Moldova.

Din punctul meu de vedere, triunghiul Arad-Ungheni-Ialoveni este unul în care fiecare dintre cele trei comunități are de învățat de la cealaltă. Este un triunghi în care îmi doresc să găsim soluții comune de dezvoltare și promovare, transferând relația noastră de la nivel administrativ, la nivelul afacerilor, instituțiilor și al cetățenilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lilian Carmanu, președintele Raionului Ialoveni, apreciază această legătură cu Aradul.

„Sunt convins că această colaborare va fi reciproc avantajoasă, nu doar în domeniul economic, ci și cultural, turistic sau educațional. Legătura sufletească dintre noi și Arad s-a oficializat acum, prin semnarea acestui acord de colaborare care deschide perspecti

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.