Ziarul electronic al arădenilor

Judeţul Arad aderă la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa ordinară de astăzi aderarea judeţului Arad la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate.

Prin acest demers se intenţionează racordarea judeţului Arad la fluxul comunicaţional al administraţiei publice româneşti eficiente. De asemenea, în calitate de membru al Asociaţiei, judeţul Arad se poate alinia la soluţiile inovative din domeniul administraţiei publice, având posibilitatea de a lua contact cu exemple de bune practici la nivelul administraţiei locale şi de a observa modelele de dezvoltare a comunităţilor partenere.

„Având în vedere implicarea Consiliului Judeţean Arad, a instituţiilor subordonate acestuia, respectiv a unităţilor administrativ-teritoriale cu care colaborează în stablilirea de politici publice care vizează dezvoltarea judeţului Arad considerăm oportună aderarea judeţului Arad la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate. Scopul alăturării judeţului Arad la această Asociaţie, în calitate de membru îl reprezintă schimbul de bune practici la nivelul administraţiei locale, observarea modelelor de dezvoltare a comunităţilor partenere şi alinierea judeţului Arad la soluţiile inovative din domeniul administraţiei publice.

În cadrul procesului de eficientizare şi transparentizare a activităţii administraţiei arădene, Consiliul Judeţean Arad a aplicat şi câştigat un proiect de finanţare europeană în valoare de 300.000 lei pentru realizarea de strategii sectoriale de dezvoltare”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acesta a precizat că, prin Compartimentul Cooperare Instituţională şi Asistenţă Consilii Locale, Consiliul Judeţean Arad va sprijini oraşele din judeţ pentru implementarea soluţiilor digitale inteligente în administraţie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.