Ziarul electronic al arădenilor

Judecătoarea Lavinia Coțofană, exclusă din magistratură

judecatoare_nicoleta_lavinia_cotofanaJudecătoarea Nicoleta Lavinia Coțofană de la Judecătoria Arad, care inițial își anunțase candidatura pentru CSM, dar și-a retras-o, a fost exclusă din magistratură.

Conform unui comunicat de presă, remis de CSM, în şedinţa din 31 octombrie 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Lavinia Coțofană de la Judecătoria Arad.

„În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în «excluderea din magistratură» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza I din acelaşi act normativ, constând în «nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii» şi «exercitarea funcţiei cu rea-credinţă…», se arată în comunicatul de presă al CSM.

Hotărârea secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.