Ziarul electronic al arădenilor

Judecați pentru ucidere din culpă. Victime: un copil și o tânără

judecatorieDoi bărbați, care au accidentat mortal un copil de 6 ani, respectiv o tânără de 19 ani, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Adrian Bojan, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „în data de 8 august 2010, în jurul orei 15.40, inculpatul Bojan Florin Adrian, care conducea un autovehicul marca BMW, pe DC 133, dinspre comuna Apateu, spre comuna Şepreuş, circulând cu o viteză peste limita legal admisă, l-a accidentat mortal pe minorul L.D.C., în vârstă de 6 ani, lăsat nesupravegheat“.

Conform procurorilor, minorul s-a angajat în traversarea părţii carosabile printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a anunțat că a dispus trimiterea în judecată a lui Vlad Gabriel Vesa, cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „în data de 6 aprilie 2014, în jurul orei 17.45, inculpatul Vesa Vlad Gabriel, care conducea un autovehicul marca Ford, pe DN 79, dinspre orașul Chişineu Criş, spre municipiul Arad, efectuând o manevră de depăşire la km 34+900 m, a pierdut controlul asupra direcţiei autovehiculului, provocând un accident rutier în urma căruia a rezultat decesul numitei A.R.M., în vârstă de 19 ani“.

„Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au informat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.