Ziarul electronic al arădenilor

Johann Strauss Ensemble va concerta la Arad

Johann Strauss EnsembleJohann Strauss Ensemble va efectua un turneu care cuprinde mai multe orașe din România, printre care și Arad.

Turneul va fi organizat în perioada 10 şi 21 decembrie, se menționează într-un comunicat al organizatorilor.

Muzicienii austrieci, supranumiţi de presa internaţională „regii valsului“, vor avea reprezentaţii în Iaşi, Bacău, Bistriţa, Târgu Mureş, Cluj, Arad, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov şi Bucureşti.

Johann Strauss Ensemble a concertat la Arad și anul trecut, în luna decembrie, în sala Teatrului Clasic „Ioan Slavici“.

Johann Strauss Ensamble reuneşte unii dintre cei mai talentaţi muzicieni ai Austriei.

„Farmecul incontestabil al acestui ansamblu stă în pasiunea de a reda sunetul pur vienez. Pentru a se apropia cât mai mult de culoarea autentic straussiană, muzicienii concertează în stilul Stehgeiger. Acest lucru se referă la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în același timp, și dirijor și solist. Această tehnică a fost folosită de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestră și public.

Dirijorul ansamblului, Russell McGregor, o prezență plină de fascinație și magnetism, nu a dezamăgit niciodată exigența publicului român. Înzestrat cu o energie molipsitoare, muzicienii, precum și spectatorii, rezonează sub bagheta sa. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart“, se arată în comunicatul organizatorilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.