Ziarul electronic al arădenilor

Johann Strauss Ensemble va concerta, din nou, la Arad

Johann Strauss Ensemble va efectua un turneu care cuprinde mai multe orașe din România, printre care și Arad.

Orchestra Johann Strauss Ensemble şi maestrul dirijor Russel McGregor revin în România, în luna decembrie, cu turneul naţional „Best of Vienna“ ce va cuprinde şapte oraşe

Turneul va fi organizat în perioada 12 şi 18 decembrie, au anunțat organizatorii.

Muzicienii austrieci, supranumiţi de presa internaţională „regii valsului“, vor concerta la București, în 12 decembrie, la Sala Palatului, Sala Thalia din Sibiu – 13 decembrie, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca – 14 decembrie, Teatrul „Ioan Slavici“ din Arad – 15 decembrie, Palatul Culturii din Târgu-Mureş, 16 decembrie, (două reprezentanţii de la orele 17.00 şi 20.00), Palatul Culturii din Bistriţa – 17 decembrie şi la Teatrul „Sică Alexandrescu“ din Braşov – 18 decembrie.

Biletele pentru concertul de la Arad pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ sau online de pe www.ticketnet.ro.

Potrivit organizatorilor, iubitorii de muzică clasică se vor putea bucura timp de două ore de valsuri, marşuri, polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss şi contemporanii acesteia.

„Respectând tradiţia concertelor Strauss din secolul al XIX-lea, maestrul Russell McGregor dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziţia de solist. Vioara la care cântă a fost fabricată în urmă cu 320 de ani de Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind «sora mai mică» a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart“, au informat organizatorii turneului.

Johann Strauss Ensemble revine în România pentru al 13-lea an.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.