Ziarul electronic al arădenilor

Jandarmii au confiscat țigări netimbrate și bani proveniți din activități comerciale ilicite

Duminică,  în jurul orei 11.00, un echipaj de jandarmerie a depistat, în apropierea Pieței Fortuna din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 29 de ani care oferea spre comercializare țigări netimbrate.

Bărbatul se afla lângă un autoturism parcat, iar la vederea jandarmilor a aruncat cheia autoturismului sub acesta și a încercat să se facă nevăzut. Jandarmii au observat comportamentul suspect afișat de bărbat și au trecut la legitimarea lui.

La verificările efectuate, jandarmii au descoperit asupra bărbatului 10 pachete cu țigări netimbrate, iar în interiorul autoturismului, depozitate în portbagaj, alte 238 de pachete cu țigări și suma de 1.478 lei. Întrebat despre proveniența țigărilor și a sumei de bani, bărbatul a declarat că țigările îi aparțin și sunt destinate comercializării, iar suma de bani provine de la țigările vândute până la acel moment.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Țigările netimbrate și suma de bani au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.