Ziarul electronic al arădenilor

Jandarmii arădeni vor asigura ordinea și siguranța publică la sărbătoarea ,,Adormirea Maicii Domnului”

Jandarmeria Arad, împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, va asigura măsurile de ordine, în zona Mănăstirii Hodoș-Bodrog, Mănăstirea ,,Simion Stâlpnicul” Arad-Gai și la Basilica Papală Maria Radna, pe timpul procesiunilor religioase prilejuite de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru îndrumarea persoanelor precum și pentru supravegherea respectării măsurilor de protecție sanitară și a distanțării fizice.

Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nr. 41 din 13 august a.c., privind măsurile specifice adoptate pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la aceste evenimente, în zilele de 14 și 15 august, jandarmii arădeni vor avea în vedere ca toți participanții la aceste activități să respecte prevederile legale în vigoare și măsurile de protecție sanitară.

Conform hotărârii CJSU, la aceste activități participanții sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere în întregime nasul și gura, atât în interiorul clădirilor cât și în exterior și să respecte distanțarea fizică.

În situația în care numărul pelerinilor aflați în incinta lăcașurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora, se vor lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului.

Jandarmeria Arad are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică şi protecția cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa lor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Credincioşii vor trebui să se închine la icoane de la distanţă, la praznicul Adormirea Maicii Domnului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.