Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca: „Un nou pas pentru construirea centurii de Est a municipiului”

Consiliul Judeţean Arad intenţionează să transfere din excedentul bugetar noi sume pentru realizarea obiectivelor de investiţii, precum şi pentru finanţarea proiectelor în derulare.

În şedinţa de vineri, 23 februarie, consilierii judeţeni vor vota repartizarea a 233.500 lei pentru diferite obiective precum „Sănătate” sau „Transporturi”.

Cea mai importantă alocare, în valoare de 50.000 de lei, o reprezintă cea pentru studiul de trafic pentru documentaţia tehnico-economică privind Centura Est Arad, care include şi un nou pod peste Mureş.

„Este încă un pas important pentru construirea centurii de Est a municipiului, care va lega DN 7 de autostradă. Centura, care va porni din DN 7, între Mândruloc şi Vladimirescu, şi va traversa Mureşul, închide practic «inelul» din jurul municipiului şi rezolvă problema traficului greu. Dorim să realizăm această investiţie din fonduri europene, dar sunt anumite faze ale proiectului care trebuie finanţate din fonduri proprii”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Iustin Cionca a subliniat şi necesitatea existenţei excedentului bugetar. „Alocarea acestor sume demonstrează, dacă mai era cazul, la ce se folosesc banii aflaţi în excedentul bugetar al Consiliului Judeţean. Excedentul bugetar este necesar pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare. Dacă n-am avea acest excedent, atunci când e nevoie să finanţăm anumite investiţii, cum este acest studiu, absolut necesar, ar trebui să luăm bani de altundeva, din alte domenii. Fac această precizare pentru a arăta că decizia guvernării PSD, de a aloca ZERO lei judeţului Arad, sume din cotele defalcate din TVA, deoarece CJA are excedent bugetar, se bazează pe premise false şi nu înseamnă decât că PSD şi-a dorit să ia bani de la arădeni pentru a-i da altor judeţe”, a completat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În vederea realizării investiţiei „Modernizare DJ 709G, inclusiv pod Mureş, pentru funcţiunea de centură Est Arad”, Consiliul Judeţean Arad doreşte să acceseze fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020: AXA 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

„Modernizare DJ 709G, inclusiv pod Mureş, pentru funcţiunea de centură Est Arad” ca obiectiv nou de investiţie constituie dezvoltarea infrastructurii rutiere din Judeţul Arad şi asigurarea continuităţii fluxului de trafic de tranzit, atât de mărfuri, cât şi al autoturismelor, prin:

legarea a două drumuri naţionale europene,

închiderea inelului de centură a Municipiului Arad.

Astfel, cele două investiţii existente cu funcţiuni similare cu a DJ în varianta de ocolire a Municipiului Arad sunt:

tronson centură Arad-Vest – în regim de autostradă

tronson centură Arad-Nord – în regim de drum naţional.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.