Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca: „Semnăm un parteneriat pentru Centura de Est a Aradului”

Centura de Est a municipiului Arad, construită de Consiliul Județean Arad, necesită încheierea unui parteneriat de implementare cu Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Referatul cu privire la acest parteneriat a fost marți semnat de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin realizarea șoselei de centură, va fi scos traficul greu din cartierul Gai și se realizează un inel complet de centură în jurul municipiului Arad.

Impactul Centurii Est va fi important și pentru localitățile Fântânele și Vladimirescu, care se regăsesc pe traseul acesteia.

Deoarece se intersectează cu DN7 Arad – Deva, drum national care colectează traficul localităților de la nord de Mureș, și cu drumul județean 682, care colectează traficul din localitățile de la sud de Mureș, șoseaua de centură va îndeplini funcția de legătură la autostrada A1 pentru toate localitățile de pe Valea Mureșului.

Vă reamintim că prin Ordinul ministrului Transporturilor nr. 1674/20 august 2020, a fost aprobată includerea proiectului șoselei de centură Est a municipiului Arad pe lista de proiecte de infrastructură de transport în vederea includerii la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.