Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca, președintele CJ Arad: „Am redus deficitul bugetar cu cinci milioane de lei”

Consiliul Județean Arad a aprobat acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare a bugetului Județului Arad pe anul 2020.

Amortizarea acestui deficit, în valoare de 52.833.952,46 lei, se va realiza din excedentul bugetar al anilor precedenți.

„În momentul începerii unui an bugetar, se întocmește un buget estimativ, în baza căruia se asigură atât funcționarea Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate, cât și capitolul de investiții. 2020 a fost un an cu multe investiții care au generat, implicit, un deficit în partea de buget privind dezvoltarea. La acestea se adaugă și eforturile bugetare legate de pandemia de COVID. Cu toate acestea, în 2020 am redus deficitul de la 57 de milioane la 52, asigurând amortizarea acestui deficit din excedentul bugetar. S-a văzut încă o dată utilitatea Excedentului bugetar, cu ajutorul căruia am reușit să compensăm acest deficit”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Arad, de vineri, 8 ianuarie 2021.

Consiliul Județean Arad a aprobat acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare a bugetului Județului Arad pe anul 2020. Amortizarea acestui deficit, în valoare de 52.833.952,46 lei, se va realiza din excedentul bugetar al anilor precedenți.

„În momentul începerii unui an bugetar, se întocmește un buget estimativ, în baza căruia se asigură atât funcționarea Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate, cât și capitolul de investiții. 2020 a fost un an cu multe investiții care au generat, implicit, un deficit în partea de buget privind dezvoltarea. La acestea se adaugă și eforturile bugetare legate de pandemia de COVID.

Cu toate acestea, în 2020 am redus deficitul de la 57 de milioane la 52, asigurând amortizarea acestui deficit din excedentul bugetar. S-a văzut încă o dată utilitatea Excedentului bugetar, cu ajutorul căruia am reușit să compensăm acest deficit. Sper ca în anul 2021 economia să cunoască o revenire puternică și să nu mai avem un asemenea deficit în zona secțiunii de dezvoltare”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Arad, de vineri, 8 ianuarie 2021.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.