Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca: „Baronii PSD se ceartă pentru putere, arădenii pierd“

Premierul Sorin Grindeanu a confirmat îngrijorarea noastră, recunoscând că alocările financiare pe Programul Național de Dezvoltare Locală se fac politic.

Mai mult decât atât, de câteva luni Programul este blocat, din cauza certurilor dintre baronii pesediști.

Asta înseamnă și timp pierdut, și bani pierduți de primăriile din județul Arad și implicit de cetățenii Aradului, victime ale canibalismului PSD, a jocurilor de culise și ai unor parlamentari PSD de Arad slabi și total dezinteresați de județ.

De fapt, acești parlamentari PSD de Arad au demonstrat de când sunt în funcție că sunt preocupați doar să fie pe placul lui Liviu Dragnea.

Consiliul Județean și-a făcut temele pe liniile de finanțare europeană, dar și pe Programul Național de Dezvoltare Locală.

Am depus șapte proiecte pentru finanţarea reabilitării şi modernizării unor tronsoane de drum prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Lungimea totală a acestor drumuri este de circa 150 de kilometri, iar valoarea estimată este de 60 de milioane de euro. Cele şapte tronsoane pentru care am cerut fonduri prin PNDL sunt:

DN 79 – Mişca – Apateu – Berechiu (19,9 km);

Gurahonţ – Dieci – Buteni (22,2 km);

Nădab – Zărand – Seleuş (21,13 km);

Sânmartin – Şimand – Olari – Caporal Alexa (23,54 km);

Bârsa – Dezna – Moneasa – limită de judeţ (28 km);

Lipova – Şiştarovăţ – Cuvejdia (26 km);

Târnova – Tauţ (9 km).

„Solicităm PSD să respecte legea și cetățenii Aradului, cetățenii României, prin alocarea echitabilă și justă a fondurilor prin PNDL. În același timp, le cerem pesediștilor să urgenteze aceste alocări, pentru că românii nu trebuie să fie victime colaterale ale acestui război pentru putere între taberele PSD.

Le pretindem celor de la guvernare și parlamentarilor lor să respecte arădenii, să își ia funcția în serios și să demareze acest program important de finanțare, de care depinde calitatea vieții cetățenilor”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.