Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca: „Am depus cel mai important proiect pe fonduri europene, din istoria Consiliului Județean Arad”

Consiliul Județean a depus spre finanțare, în această săptămână, cel mai important proiect de infrastructură din existența instituției.

Este vorba de un proiect de 45,8 de milioane de euro din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, care vizează finalizarea șoselei de centură a municipiului, inclusiv prin construirea unui pod nou peste Mureș, la Fântânele, a unui pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu, a trei sensuri giratorii și a unei piste de biciclete (aceasta din urmă, pe lungimea de 7 km, la Fântânele).

Noul tronson al șoselei de centură va fi iluminat pe toată lungimea sa.

Proiectul face parte din strategia de modernizare de către Consiliul Județean a 300 km de drumuri, peste 25% din rețeaua de drumuri județene a Aradului.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a subliniat astăzi că apelul său la unitate, la solidaritate în interesul Aradului produce rezultate.

„După cum știți, am cerut tuturor instituțiilor, oamenilor cu funcții de răspundere din Arad, să acționăm împreună atunci când este vorba despre interesul Aradului. Acest proiect al șoselei de centură a fost depus pentru că instituțiile noastre și cei care le conduc au înțeles că este nevoie de o acțiune rapidă, s-au mobilizat imediat și ne-au acordat avizele necesare. De aceea, profit de ocazie și le mulțumesc următorilor: Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Apele Române, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția pentru Agricultură a județului Arad, Transgaz Mediaș, S.C. Telekom S.A., ANIF, Transelectrica S. A., DRDP Timișoara, CFR S.A.,

Direcția de Sănătate Publică Arad, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Poliția Arad, Compania de Transport Public, Primăria Muncipiului, Primăria Comunei Vladimirescu, Primăria Comunei Fântânele, Compania de Apă Arad S.A.. Și, nu în ultimul rând, colegilor din Consiliul Județean Arad, implicați în acest proiect. Iată, că se poate să lucrăm împreună pentru arădeni, indiferent de instituția pe care o reprezentăm! Am încredere că este doar un început, care va deveni normalitate”, a spus Iustin Cionca.

În final, președintele Consiliului Județean a precizat că „dacă acționăm împreună în continuare în interesul Aradului, am încredere că vom evita, pe viitor, situațiile în care ni se confiscă zeci de milioane de euro din buget, sau pur și simplu Bucureștiul nu alocă niciun ban pentru dezvoltarea Aradului, din cotele defalcate din TVA, deși suntem printre cei mai importanți contributori la bugetul de stat.

Am spus și repet: nu putem accepta ca nevoile județului Arad, un județ unde oamenii muncesc și sunt responsabili, să fie ignorate de Guvern, un Guvern care se concentrează aproape exclusiv pe nevoile județelor asistate social. Cer încă o dată ca munca, seriozitatea și responsabilitatea să fie apreciate de Guvernul României, și nu lipsa performanței”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.