Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca a semnat contractul pentru modernizarea drumului județean Bârsa – Moneasa – limită județ Bihor

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat astăzi, în fața jurnaliștilor, contractul pentru modernizarea unuia dintre cele mai intens mediatizate drumuri județene ale Aradului: drumul dintre comuna Bârsa și stațiunea Moneasa și, mai departe, spre limita județului Bihor.

„Este un drum județean pe care Consiliul Județean Arad l-a considerat important și l-a inclus în proiectele depuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Vă reamintesc că am depus șapte drumuri județene pentru finanțare prin acest program. Doar trei dintre ele au fost acceptate, deși am insistat asupra importanței fiecăruia dintre cele șapte drumuri județene”, a declarat președintele Iustin Cionca.

Drumurile acceptate spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt:

– Bârsa – Sebiș – Donceni – Buhani – Dezna – Rănușa – Moneasa – limita județului Bihor

– Sânmartin – Șimand – Olari – Caporal Alexa

– Nădab – Seleuș (deși a fost un proiect acceptat pe PNDL, Consiliul Județean Arad l-a transferat pe fonduri europene, după ce a obținut pentru acest drum finanțare europeană).

Drumurile pentru care finanțarea a fost refuzată prin Programul Național de Dezvoltare locală sunt:

– Gurahonț – Dieci – Buteni (Consiliul Județean Arad a decis să nu abandoneze proiectul și îl realizează din fondurile Consiliului Județean)

– Târnova – Tauț (Consiliul Județean Arad a decis să nu abandoneze proiectul și îl realizează din fondurile Consiliului Județean)

– Mișca – Apateu – Berechiu (a fost depus de Consiliul Județean Arad pe lista de rezervă pentru finanțare din fonduri europene, în situația în care se vor realiza economii la licitațiile în curs).

– Lipova – Șiștarovăț – Cuveșdia (se caută o sursă de finanțare din fonduri europene pentru acest drum).

„În perioada următoare, pe zeci de kilometri, județul Arad intră în șantier. Asta înseamnă și un disconfort pentru arădeni. Ne cerem scuze de acum pentru acest disconfort, dar la finalul lucrărilor arădenii vor circula pe drumuri județene modernizate, de bună calitate” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul județean Bârsa – Sebiș – Donceni – Buhani – Dezna – Rănușa – Moneasa – limita județului Bihor nu a mai fost modernizat de 39 de ani, răstimp în care a trecut doar prin reparații.

Valoarea lucrării, care va începe cel târziu în luna iulie, este de 55 de milioane de lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.