Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad. Controale pe șantiere și în piețele din municipiul Arad

Parte din acțiunile susținute ale inspectorilor de muncă arădeni, controalele ITM Arad din acest weekend s-au înscris în demersurile efectuate cu precădere de câteva săptămâni, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în continuare atât timp cît situația o va impune.

S-a verificat modul de aplicare a prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a Ordinului nr. 3577/831/2020 privind stabilirea de măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul  coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

S-a urmărit, în special, dacă angajatorii au reinstruit lucrătorii asupra noilor reglementări în domeniu privind prevenirea răspândirii COVID-19 cum ar fi: menținerea distanței sociale de minimum 1,5 m în toate zonele publice, menținerea igienei riguroase a mâinilor, cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde sau cu dezinfectanți avizați, ori de câte ori este nevoie, evitarea atingerii feței cu mâinile nespălate/nedezinfectate, angajații poartă măștile de protecție care să acopere nasul și gura la locurile de muncă organizate de angajatori în spații închise etc.

Amintim că, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, sancțiunea pentru nerespectarea de către conducătorii operatorilor economici a condițiilor privind luarea  de măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc (limitarea răspândirii COVID-19) este între 1000 și 5000 lei.

Având în vedere faptul că una din principalele atribuții ale Inspecției Muncii și implicit ITM Arad este verificarea muncii sub toate aspectele sale (inclusiv verificarea existenței situațiilor în care persoane aflate în șomaj tehnic prestează activitate) la toate obiectivele controlate au fost identificate toate persoanele care prestau activitate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.