Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad anunță: 13.500 carnete de muncă sunt neridicate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad readuce în atenția celor interesați că vechimea în muncă și în specialitate se poate dovedi cu două documente: carnetul de muncă care reflectă vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010, respectiv adeverință/extras REVISAL eliberat de către angajatori și/sau Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru perioada prestată începând cu data de 1 ianuarie 2011.

Întrucât numărul de carnete de muncă neridicate de către titulari de la sediul ITM Arad se menține ridicat, acesta depășind 13.500, facem apel din nou la persoanele care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, situat în Arad, strada Episcopiei nr. 11.00 – 13.00, de luni până joi în intervalul orar 8.00 – 16.30, respectiv în ziua de vineri între orele 8.00 – 14.00, pentru a intra în posesia acestora.

Deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, fiind un document necesar, care stă la baza constituirii dreptului la pensie.

Reiterăm, că începând cu data de 1 ianuarie 2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei/document.

Totodată, invităm persoanele interesate să ne contacteze la numerele de telefon 0257 257251, 0257 283644 sau la adresa de email itmarad@itmarad.ro pentru a obține informații utile cu privire la procedura de eliberare a carnetului de muncă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.