Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad: Amenzi pentru cei care nu majorează salariul minim pe economie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad aduce la cunoştinţa tuturor angajatorilor din judeţul Arad că începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.

Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub acest nivel minim constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care nu se regăseşte acest salar minim, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.

Salariul minim brut garantat în plată este stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

În consecinţă, angajatorii trebuie să înregistreze modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să-l transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.