Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad a verificat transportatorii de persoane

În continuarea acțiunii de joi, vineri, 9 iulie 2020, a avut loc o acțiune de verificare, efectuată de către inspectorii de muncă de la ITM Arad, a transportatorilor de persoane care prestează activitate de transport a angajaților de la locurile de munca spre domiciliu și invers unde răspândirea COVID-19 este, iarăși considerat un pericol major.

Și această acțiune face parte din activitatea intensă de prevenire și control pe care inspectorii de muncă o desfășoară mai ales de la începutul pandemiei pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în continuare atât timp cît situația o va impune. S-a verificat modul de aplicare a prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a Ordinului nr. 1082/2020 privind măsurile și reguli în domeniul transporturilor pe perioada stării de alertă pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

S-a urmărit cu precădere păstrarea distanței minime de siguranță la îmbacare-debarcare a pasagerilor, purtarea mășii de protecție atât de conducătorii auto căt și de pasageri pe toată durata călătoriei, realizarea accesului pasagerilor pe ușa din față și coborârea pe celelalte uși, existența dozatoarelor cu dezinfectant de mâini pe bază de alcool la ușa de acces în mijlocul de transport .

Urmează ca angajatorii transportatori de persoane să fie verificați și din punct de vedere al documentelor pentru ca legislația în vigoare să fie implementată și în documentele interne ale societăților.

Amintim că, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, sancțiunea pentru nerespectarea de către conducătorii operatorilor economici a condițiilor privind luarea de măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc (limitarea răspândirii COVID-19) este între 1000 și 5000 lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.