Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad: 13.500 de carnete de muncă, neridicate

Întrucât numărul de carnete de muncă neridicate de către titulari se menține ridicat, acesta depășind 13.500, facem din nou apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă, să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă situat în Arad, strada Episcopiei nr. 11 – 13, de luni până joi, în intervalul orar 8.00 – 16.30, respectiv în ziua de vineri, între orele 8.00 – 14.00, pentru a intra în posesia acestora.

Deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, fiind un document necesar, care stă la baza constituirii dreptului la pensie, acesta evidențiind vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010.

Reamintim celor interesați, că începând cu data de 1 ianuarie 2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei/document.

Totodată invităm persoanele care nu și-au ridicat carnetele de muncă, să ne contacteze la numerele de telefon 0257.257.251, 0257.283.644 sau la adresa de email itmarad@itmarad.ro pentru a obține informații utile cu privire la procedura de eliberare a carnetului de muncă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.