Ziarul electronic al arădenilor

Italian prins circulând cu peste 200 km/h pe A1

Un italian a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu autoturismul pe autostrada A1 Deva-Nădlac, cu peste 200 km/h.

În ultima săptămână, 51 de şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 211 km/h, pe autostrada A1.

„Pe autostrada A1, 26 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 211 km/h, iar într-un alt caz, pe un segment cu limitare de viteză la 100 km/h, un şofer a fost depistat circulând cu viteza de 166 km/h. Viteza maximă a fost înregistrată la data de 14 octombrie, la kilometrul 554 al Autostrăzii A1 Deva – Nădlac, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Italia, care circula cu 211 km/h“, informează Poliția Română.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

„Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei)“, a mai informat Poliția Română.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.