Ziarul electronic al arădenilor

ISU Arad a primit Drapelul de Luptă

14570337_1189651801073116_3405333843977860984_nInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ al judeţului Arad a primit, sâmbătă, Drapelul de Luptă, care a fost înmânat, în cadrul unei ceremonii, comandantului unităţii, colonel Ion Bogdănescu.

Sute de arădeni au participat la ceremonia şi defilarea militară a salvatorilor arădeni pentru a marca acordarea Drapelului de Luptă, la eveniment fiind prezenţi şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică.

Ceremonia militară de acordare a Drapelului de Luptă a avut loc în faţa Palatului Administrativ, salvatorii, dintre care unii îmbrăcaţi în unforme de epocă, au defilat pe Bulevardul Revoluţiei, dispozitivul pentru defilare fiind compus din 150 de ofiţeri şi subofiţeri şi 15 autoturisme şi autospeciale.

Secretarulul de stat Raed Arafat a declarat că momentul este unic: „O dată în viaţă ţi se întâmplă un asemenea eveniment, să primeşti un drapel de luptă al unei unităţi militare. Este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare, trebuie păstrat aşa cum se cuvine“.

Raed Arafat le-a spus celor prezenţi că pompierii au devenit „salvatori universali“.

„În ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi pompierii, pe plan naţional, au devenit instituţia care simbolizează salvatorii universali, de la foc, la cazurile medicale, la inundaţii şi la orice altă ameninţare, lumea se aşteaptă să fiţi primii acolo şi să îi veniţi în ajutor.

Până în acest moment aţi dovedit exact că puteţi să faceţi acest lucru şi că sunteţi la aşteptările populaţiei şi vă ridicaţi la aceste aşteptări. Pentru tot ce aţi făcut, pentru tot ce veţi face şi mai ales pentru primirea drapelului de luptă, vă felicit“, a spus secretarul de stat, citat de Mediafax.

Pe timp de pace, Drapelul se păstrează în condiţii speciale şi este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale ţării ori ale unităţii, fiind apărat de garda drapelului.

Drapelul de Luptă a fost acordat prin decret semnat de către preşedintele ţării Klaus Iohannis.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.