Ziarul electronic al arădenilor

ISU Arad deschide un punct de lucru la Curtici

În 9 martie, ora 11.00, a.c, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, cu sprijinul Primăriei Curtici si a Consiliului Local Curtici va deschide un punct de lucru în oraşul Curtici.

Spaţiul cu toate dotările necesare şi mentenanţa acestuia este asigurat de către administraţia oraşului.

Punctul de lucru este în subordinea Detaşamentului de Pompieri Arad şi pentru început va avea în dotare o autospecială SMURD de tip B, încadrată cu 3 subofiţeri.

Echipajul va deservi două oraşe (Curtici şi Sântana) şi 6 comune (Dorobanţi, Iratoşu, Macea, Olari, Şofronea, Zimandul Nou) totalizând o populaţie de 37.842 locuitori şi o suprafaţă de 485,79 kmp.

În urma analizei situaţiei operative din zona în care va acţiona echipajul s-a constatat că în anul 2016 au fost peste 2.000 de intervenţii medicale de urgenţă şi prin deschiderea punctului de lucru timpi operativi de răspuns vor scădea considerabil.

De asemenea au fost luate în considerare criteriile de dezvoltare economico-socială a zonei şi cele privind importanţa oraşului ca punct de comunicaţii feroviare atât de marfă cât şi de călători.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.