Ziarul electronic al arădenilor

ISJ Arad: 69 de directori de școli cu mandatul expirat

În data de 9 ianuarie 2021, unui număr de 69 directori/directori adjuncți (58 directori/ 11 directori adjuncți) le-a încetat de drept contactul de management educațional ca urmare a expirării termenului legal de 4 ani pentru care au fost încheiate.

Ocuparea celor 69 de posturi de conducere rămase astfel vacante s-a făcut prin detașare în interesul învățământului cu respectarea prevederilor art. 258 alin.(7)) din Legea Educației Naționale 1/2011 cu modificările și completările ulterioare și art. 27 din OMEN 3969/2017, prin decizia inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi cu acordul scris al persoanei solicitate.

Astfel în 61 din cazuri au fost detașate în interesul învățământului aceleași persoane, iar în 8 cazuri alte persoane au fost detașate pe postul de conducere respectiv.

Din aceste 8 cazuri, o persoană nu și-a dat acordul pentru a fi detașată în interesul învățământului, 3 persoane au fost detașate în interesul învățământului pe alte posturi de conducere (director sau inspector școlar, funcții pe care le ocupau de altfel încă din septembrie 2020), iar 4 persoane (3 directori și un director adjunct) nu au mai fost propuse pentru a ocupa funcție de conducere datorită unor erori manageriale constatate pe perioada exercitării contractului de management educațional.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.