Ziarul electronic al arădenilor

Irakieni ascunşi într-un camion cu citrice, opriţi la frontieră

2Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat şase cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunşi într-un camion încărcat cu citrice.

Conform Poliției de Frontieră, duminică, în jurul orei 22.00, la P.T.F Nadlac- Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Huseyin A., în vârstă de 39 de ani, care conducea un automarfar înmatriculat în Turcia.

Turcul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, citrice din Turcia pentru o societate comercială din Belgia.

La controlul autovehiculului, politiştii de frontieră au constatat că sistemul de închidere prezintă urme de relipire, fapt pentru care au procedat la deschiderea semiremorcii şi efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite ascunse printre lazile cu citrice şase persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii irakieni au urcat în camion.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.