Ziarul electronic al arădenilor

Irakieni ascunși într-o autoutilitară, depistați la frontieră

1481448571291-5114968-s4Poliţiştii de frontieră de la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota au depistat şapte cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un spaţiu special amenajat într-o autoutilitară, fără încărcătură.

Conform Poliției de Frontieră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru ieşirea din ţară cetăţeanul bulgar Yulian N., în vârstă de 35 de ani, care conducea o autoutilitară înmatriculat în Bulgaria. El era însoţit de un conaţional Virzhniya K., în vârstă de 32 de ani.

La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, politiştii de frontieră au descoperit, în partea din faţă a compartimentului marfă, un spaţiu special  amenajat în spatele unui perete dublu. Astfel, după înlăturarea peretelui fals au fost descoperite ascunse şapte persoane – patru bărbaţi, o femeie şi doi minori.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 8 şi 34 ani. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei“, au informat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar celor doi cetăţeni bulgari pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.