Ziarul electronic al arădenilor

IPJ Arad: Recomandări pentru o minivacanță în siguranță

Respectați măsurile dispuse de autorități privind portul măștii de protecție și distanțarea socială!

Dacă alegeți să părăsiți țara, consultați regulile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2 care se aplică în țara de destinație! (http://www.mae.ro)

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!

Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!

Achiziționați produse alimentare doar de la distrubuitori autorizați și din locuri special amenajate, pentru a nu vă pune în pericol sănătatea!

Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone ale lăcașelor de cult sau aglomerate, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră!

Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor!

Respectați viteza legală de deplasare și păstrați o distanță de siguranță între Dvs. și autoturismul din față!

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora!

Pentru verificarea respectării măsurilor impuse de autorități în contextul stării de alertă, a traficului rutier și a ordinii și siguranței publice, peste 150 de polițiști arădeni vor fi prezenți la datorie, în fiecare zi a minivacanței.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.