Ziarul electronic al arădenilor

IPJ Arad: Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri arădeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pentru prevenirea acidentelor rutiere.

În urma activităților desfășurate au fost depistați, în trafic, o femeie și 10 bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au depistat în trafic, pe DN 79, pe raza localității Andrei Șaguna, o femeie de 23 de ani din județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism având aplicate numere de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 12 ianuarie a.c., și pe DN 7, pe raza localității Conop, un bărbat de 29 de ani din județul Arad, în timp ce conducea un autoturism având aplicate numere de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 4 ianuarie.

În municipiul Arad au fost depistați trei bărbați, din județul Arad, în timp ce conduceau autoturisme neînmatriculate.

Astfel, pe strada Ceaikovski a fost depistat un bărbat de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism având numere de înmatriculare provizorii cu valabilitate expirată din 13 ianuarie, pe Calea Timișorii un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism având numere de înmatriculare provizorii cu valabilitate expirată din 14 ianuarie a.c. și pe Calea Aurel Vlaicu un bărbat de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism care figurează radiat din circulație de autoritățile spaniole din 2012.

Pe numele celor în cauză a fost întocmite un dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Polițiștii au mai depistat pe raza localității Ineu un bărbat de 32 de ani, din localitatea Beliu, pe raza localității Mișca un alt bărbat, de 28 de ani din localitatea Zerind, și pe Aleea Saturn, din municipiu, un bărbat de 31 de ani din localitatea  Zăbrani în timp ce conduceau autoturisme fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor trei bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără a deține acest drept.

Au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului: pe raza localității Șiria, un bărbat de 32 de ani din Pâncota,  în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,72 mg./l. alcool pur în aerul expirat, și în municipiul Arad, în Piața Gării, un bărbat de 43 de ani, din județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,67 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele doi bărbați fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.

Polițiștii orașului Lipova au depistat, pe raza aceleiași localități, un bărbat de 43 de ani din localitatea Ususău, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,78 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Lipova, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilitrea cu exactitate a alcoolemiei. Întrucât bărbatul a refuzat respectarea măsurilor legale în acest caz, pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare probe biologice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.