Ziarul electronic al arădenilor

IPJ Arad. Activități preventive pe linia violenței domestice

Vineri, 24 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și cei ai Compartimentului de Informare și Relații Publice, împreună cu inspectori din cadrul DGASPC, au desfășurat o activitate educativ-preventivă la Centrul de Criză, situat pe str. Udrea, din municipiul Arad.

Această activitate a avut scopul de a informa femeile victime ale violenței domestice despre cauzele și consecințele acestui fenomen, despre efectele violenței asupra minorilor, precum și despre alte aspecte ce țin de fenomenul violenței domestice.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad au mai prezentat câteva aspecte din Legea nr. 174/2018, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, condițiile pentru emiterea Ordinului de protecție provizoriu, formele violenței (verbală, fizică) precum și modalitățile de prevenire a acestora.

Activitățile desfășurate au avut un feed-back pozitiv din partea tuturor celor prezenți, care au subliniat nevoia de informare asupra acestui fenomen.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.