Ziarul electronic al arădenilor

IPJ Arad. Activități preventive în cadrul Taberei de Agrement și Recreere din Moneasa

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad,  Compartimentul  de Analiză si Prevenirea Criminalității au desfășurat vineri, 2 iulie, activități de informare a elevilor aflați  în Tabăra de Agrement și Recreere Moneasa.

În această perioada tabăra a fost gazda mai multor activități sportive în cadrul Festivalului de Arte Marțiale Moneasa, cu participarea  Clubului Sportiv Shodan Karate Arad.

Proiectul desfășurat în parteneriat cu reprezentanți ai  Centrului de Evaluare, Prevenire, Consiliere  Antidrog Arad  și-a  propus prevenirea comiterii  de către tineri a unor infracțiuni sau a victimizării acestora cât și  promovarea în rândul tinerilor a unui stil de viață sănătos, dezvoltarea activităților și deprinderilor sportive, importanța activităților educative atât în timpul anului școlar cât și în vacanțele școlare.

Polițiștii au desfășurat activități de informare a elevilor cu privire la consecințele consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, precum și cu privire la formele de violență (bullying, cyberbullying) cu care tinerii se pot confrunta, modalități de prevenire a victimizării.

Este cunoscut faptul că în cadrul activităților desfășurate în parteneriat, mesajele polițiștilor ajung mai ușor la grupurile țintă, iar profesorii implicați pot sprijini aceste activități de informare, continuând dezbaterile inițiate de polițiști.

Tinerii s-au arătat interesați de activitățile în care au fost implicați și de informațiile acumulate în cadrul activității desfășurate de polițiști.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.