Ziarul electronic al arădenilor

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

Nicolae Iotcu - presedinte cja-1Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă, ştia că se află în atenţia organelor de cercetare penală, astfel că încerca să poarte discuţiile compromiţătoare în medii sigure, se arată în motivarea sentinţei Tribunalului Timiș.

Procurorul de caz a susţinut în faţa instanţei că „persoana inculpată era conştientă de gravitatea faptelor săvârşite. Acesta ştia că se află în atenţia organelor de cercetare penală, astfel de fiecare dată inculpatul I.P.N. a încercat să se asigure că poartă discuţiile care i-ar putea atrage răspunderea penală într-un mediu sigur, controlat, un mediu care să fie inaccesibil organelor de urmărire penală, ori de culegere a informaţiilor (….)”.

Totodată, judecătorii Tribunalului Timiș, examinând materialul probator administrat în cauză până la acest moment, au costatat că „în urma derulării activităţii presupus infracţionale, inculpatul I.P.N., în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins și primit de la numitul P.A.M. – reprezentant al SC Medicare Technics SA, prin intermediul denunțătorului D.C.I., sume de bani care nu i se cuveneau“.

„În schimbul acestor foloase, inculpatul și-a exercitat influența pe care o avea asupra angajaților din cadrul Consiliului Județean Arad în vederea atribuirii către SC Medicare Technics SA a unui contract de achiziții publice având ca obiect furnizarea de aparatură medicală pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad în valoare totală de aproximativ 1.600.000 euro”, se mai arată în motivarea sentinței.

În faţa judecătorilor, Nicolae Ioţcu a spus că nu se consideră pericol pentru ordinea publică, nu are antecedente penale și nu consideră că a adus atingere cetățenilor județului Arad.

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Curtea de Apel Timișoara a respins, marți, contestația lui Ioțcu, acesta urmând să rămână în arest preventiv.

Citește AICI motivarea sentinței

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu rămâne în arest

Falcă: „Regret ce a făcut domnul Ioţcu“

Cristian Drăgan: “Nu vreau să fac declaraţii”

Ioţcu a primit o tranșă din mită într-o cutie de whisky

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.