Ziarul electronic al arădenilor

Ioţcu rămâne sub control judiciar şi nu poate reveni în funcţie

TitlePreşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu, rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Timişoara (CAT) au respins, miercuri, solicitarea acestuia de scoatere de sub controlul judiciar şi permisiunea de a reveni în funcţia administrativă.

De asemenea, Ioţcu va trebui să plătească cheltuieli judiciare în cuantum de 200 de lei.

Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă, conform Agerpres.

Măsura controlului judiciar a fost impusă anul trecut de judecătorii Tribunalului Timiş.

În acest dosar, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Ioţcu Petru Nicolae, este acuzat de trafic de influenţă.

În iulie 2015, Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită, dar ulterior încadrarea faptei de către magistraţi a fost aceea de trafic de influenţă.

Procurorii DNA au găsit asupra lui Ioţcu un plic conţinând 10.000 de euro, bani pe care acesta i-a primit cu titlu de mită de la un om de afaceri pentru cumpărarea din bani publici a unor instrumente medicale pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

În august 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioţcu pentru trafic de influenţă. După câteva zile petrecute în penitenciarul din Timişoara, magistraţii Curţii de Apel Timişoara u admis contestaţia formulată de acesta împotriva măsurii arestării preventive, înlocuind-o cu arestul la domiciliu, iar în octombrie acesta a fost pus sub control judiciar, fiind liber să se deplaseze oriunde pe teritoriul României.

Ioţcu a încercat să scape şi de controlul judiciar, iar pe 14 ianuarie 2016, avocaţii săi au cerut Tribunalului Timiş revocarea măsurii controlului judiciar, dar şi să primească permisiunea de a se întoarce la şefia CJ Arad. Completul Tribunalului Timiş a respins cererea de revocare a controlului judiciar şi de revenire în funcţie. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Timişoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.