Ziarul electronic al arădenilor

Ioțcu nu va primi imaginile cerute din CJ Arad

Judecătoria Arad a respins cererea președintelui suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, care a cerut conducerii interimare a instituției să-i fie puse la dispoziție imagini surprinse de camerele de vederi ale Consiliului, pentru a fi folosite în apărea sa, în instanță.

Cererea formulată de avocatul lui Nicolae Ioțcu a fost respinsă în cursul zilei de marți, în ședință publică.

„Judecăria Arad respinge cererea formulată de petentul Ioţcu Petru Nicolae în contradictoriu cu intimatul Consiliul Judeţean Arad pentru asigurare de dovezi. Fără cheltuieli de judecată“, se arată în sentința magistraților.

Împotriva sentinței poate fi făcut apel în 5 zile de la pronunţare, care se poate depune la Judecătoria Arad.

Preşedintele interimar al CJ Arad, Adrian Ţolea, a declarat, marţi, că a fost dat în judecată de preşedintele suspendat al instituţiei, Nicolae Ioţcu, arestat după ce ar fi primit mită în legătură cu achiziţia unor echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean.

Ţolea a precizat că, în 30 iulie, avocatul lui Ioţcu a depus un document la Consiliul Judeţean, prin care a cerut date privind deplasările în teren, în perioada 2011-2015, ale unor angajaţi ai instituţiei ale căror nume apar în dosarul de corupţie.

Totodată, avocatul mai solicitat imagini video surprinse de camerele de supraveghere ale CJ în 28 iulie, în intervalul orar 8.00-16.00.

Preşedintele interimar a precizat că a răspuns negativ la această cerere a avocatului lui Ioţcu.

”I-am răspuns că nu sunt informaţii de interes public şi că imaginile pot fi predate, dacă sunt solicitate, doar organelor competente, respectiv Poliţiei sau Parchetului. Pentru că nu i-am dat aceste imagini, m-a acţionat în instanţă. Nu fac niciun comentariu, dar este evident că mă voi apăra, pentru că am procedat conform legii”, a spus Ţolea.

CITITI SI:

Șefii CJ Arad, în instanță. Ioțcu l-a dat în judecată pe Țolea

Sechestru pe banii lui Nicolae Ioțcu

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.