Ziarul electronic al arădenilor

Ioțcu, la Curtea de Apel. A recuzat completul de judecată

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost singurul dintre inculpații din dosarul în care a fost condamnat, în prima instanță, la patru ani de închisoare pentru trafic de influență, care a dorit să facă completări la declarațiile date până acum, în apelul care se judecă la Curtea de Apel Timișoara.

Nicolae Ioțcu a fost prezent, joi, la Curtea de Apel Timișoara, unde se judecă apelul formulat de fostul președinte al CJ Arad.

Ioțcu a fost singurul dintre cei inculpați care a vrut să facă completări la declarațiile date până acum, conform pressalert.ro.

„Cu nicio firmă nu am discutat despre oferte de preț. Toate și-au prezentat activitatea. Printre acestea, probabil, a fost și firma Medicare, dar nu îmi amintesc exact. Achiziția aparaturii medicale a fost stabilită prin hotărâre de Consiliu Județean, iar aparatura a fost stabilită de medicii spitalului județean care a intrat în subordinea CJ Arad în 2011.

Niciodată nu am avut discuții cu Drăgan sau cu altă persoană legată de această achiziție și nici vreo discuție legată de vreo sumă de bani pentru această achiziție sau altele”, a susținut Ioțcu în fața Curții de Apel.

Conform pressalert.ro, apărătorii lui Ioțcu au depus 14 cereri prin care se solicita instaței reaudierea unor martori, eliberarea unor copii cu toate înregistrările telefonice, să spună DNA cine a efectuat anumite înregistrări ambientale plus o sesizare a Curții Constituționale și o solicitare de lămuriri din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Procurorul de ședință, cel care a și instrumentat dosarul, a cerut respingerea tuturor solicitărilor, afirmând:

„Am crezut că am trecut de faza camerei preliminare când discutam despre admisibilitatea probelor. Ni se solicită să spunem cine a făcut înregistrările ambientale. Nu o să devoalăm niciodată aceste lucruri. Nu o să spunem niciodată metodele folosite în timpul urmăririi penale pentru că au curiozități inculpații sau apărătorii. Ni se solicită integral discuțiile purtate de alți inculpați, dar asta înseamnă să încălcăm secretul corespondenței în cazul altor persoane. Nu o să încalc legea pentru că dorește domnul Ioțcu”.

Completul a respins toate solicitările apărării, moment în care unul dintre apărători a cerut recuzarea celor doi judecători.

După jumătate de oră de pauză, instanța a anunțat amânarea procesului pentru 14 iunie pentru că nu s-a putut întruni completul care să judece cererea de recuzare, mai scrie pressalert.ro.

Nicolae Ioțcu a fost condamnat, în 21 martie, de Tribunalul Timiș, la 4 ani de închisoarea cu executare, pentru trafic de influență. De asemenea, s-a dispus confiscarea sumelor 35.000 lei și 10.000 euro.

În același dosar a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și fostul director executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJ Arad, Adrian Nedelciu, acuzat tot de trafic de influență, dar și Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA, pentru comiterea a două infracțiuni de cumpărare de influență, la un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cei trei au constestat la Curtea de Apel Timișoara sentința primită în prima instanță.

De asemenea, și procurorii DNA au făcut apel față de decizia Tribunalul Timiș, considerând că pedepsele aplicate celor trei sunt prea mici în raport cu faptele.

CITITI SI: Nicolae Ioțcu, condamnat la 4 ani de închisoare

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.