Ziarul electronic al arădenilor

Ioțcu își așteaptă sentința. Instanța a rămas în deliberare

Instanţa Curţii de Apel Timişoara a rămas în deliberare după ce a judecat, miercuri, apelul formulat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Arad Nicolae Ioţcu, condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă în legătură cu atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente medicale.

Ioţcu va afla în 26 iunie soluţia în acest caz, în care şi DNA a cerut majorarea pedepsei la şapte ani. La termenul anterior, din 9 iunie, fostul şef al CJ Arad a depus o cerere de recuzare a completului de judecată, care a fost însă respinsă definitiv.

Fostul şef al CJ Arad Nicolae Ioţcu s-a prezentat, miercuri, în faţa instanţei Curţii de Apel Timişoara, care judecă apelul formulat după sentinţa Tribunalului Timiş, care l-a condamnat în 21 martie la patru ani de închisoare.

La termenul anterior, din 9 iunie, Ioţcu a depus o cerere de recuzare a completului de judecată, care a fost însă respinsă definitiv.

La termenul de miercuri, avocatul lui Ioţcu a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale, instanţa timişoreană respingând această cerere, decizie care poate fi atacată în 48 de ore.

Avocatul a încercat să obţină o amânare a judecării apelului, motivând că ar avea nevoie de timp să analizeze cererea unui alt condamnat în primă instanţă în acest dosar – Alin Pătraşcu, administrator Medicare – de schimbare a încadrării juridice a faptei. Şi Pătraşcu a cerut un nou termen, pe motiv că îi lipseşte avocatul, dar cererea a fost respinsă, avocatul din oficiu primind un termen de o oră pentru a studia dosarul, timp în care procesul a fost suspendat.

La reluarea şedinţei, apărătorul lui Ioţcu a cerut achitarea acestuia, pe motiv că ar fi fost condamnat de Tribunalul Timiş fără probe concrete.

În schimb, procurorul DNA a cerut o pedeapsă mai mare, de şapte ani. Acesta a scos în evidenţă gravitatea faptelor şi faptul că Ioţcu a ocupat o funcţie publică importantă la data comiterii faptelor.

Instanţa a rămas în deliberare, anunţând că sentinţa va fi pronunţată în 26 iunie, în şedinţă publică.

sursa: News.ro

CITITI SI: Ioțcu, la Curtea de Apel. A recuzat completul de judecată

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.