Ziarul electronic al arădenilor

Ioțcu, din nou în judecată. A cerut și primit 35.000 lei pentru o campanie de imagine

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

În același dosar, procurorii anticorupție l-au mai trimis în judecată pe Ioan Faur, la data faptei fiind reprezentant al unei firme în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată.

De asemenea, a fost trimis în judecată și Adrian Ionescu-Marius, la data faptei fiind reprezentant al unei firme, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara se arată că „în perioada mai – iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan – Teodor și 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui CJ“.

De asemenea, spun procurorii, „sumele respective au fost pretinse și primite de Ioțcu pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de inculpații Faur Ioan-Teodor și Adrian Ionescu-Marius (recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice)“.

În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, existentă într-un cont bancar ce aparține lui Ioțcu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Nicolae Ioțcu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unei infracțiuni similare, fiind condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.