Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Ioțcu acuză procurorul DNA: „Face jocuri politice“

nicolae iotcuPreşedintele suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioţcu, îl acuză pe procurorul DNA Lucian Dolcu că a făcut „jocuri politice“.

Conform pressalert.ro, Nicolae Ioţcu l-a atacat, miercuri, în sala de de judecată pe procurorul de şedinţă, Lucian Dolcu, cel care a şi instrumentat dosarul în care DNA îl acuză de trafic de influenţă.

Când Tribunalul Timiş a pus, miercuri, în discuţie prelungirea controlului judiciar, procurorul a solicitat prelungirea acestuia, afirmând faptul că declaraţiile martorilor propuşi de Ioţcu nu au venit decât cu chestiuni generale care nu schimbă cu nimic starea de fapt şi în plus mai sunt persoane care trebuie să vină să depună mărturie în faţa instanţei.

Procurorul a remarcat că instanţa ar trebui să nu ţină cont de interesul lui Ioţcu legat de apropierea campaniei electorale, acesta dorind să-i fie eliminat controlul judiciar şi să se întoarcă în fruntea CJ Arad, ci doar de bunul mers al dosarului, scrie pressalert.ro.

Această afirmaţie a lui Dolcu l-a enervat pe Ioţcu care în ultimul său cuvânt l-a atacat pe procuror, susţinând că „Nu este treaba DNA să se preocupe de chestiuni politice. Nu ştiu de când DNA se amestecă în aceste chestiuni. Conform procedurilor din PNL, nu pot să îmi depun candidatura deoarece sunt sub control judiciar.

Într-adevăr a fost numit prietenul domnului procuror, domnul Cionca (Iustin Cionca, n.a.), ca şi candidat la şefia Consiliului Judeţean. Nu am luat legătura cu niciun martor. Am evitat să ies public ca să fac vreo menţiune legată de desfăşurarea procesului. Vă rog să nu mai fiu cercetat sub control judiciar”.

Ulterior, la ieşirea din sala de judecată, întrebat de jurnalişti de unde ştie că procurorul ar fi prieten cu Cionca, Nicolae Ioţcu a răspuns “este de notorietate în Arad. O să le spun mai multe şefilor domnului procuror, cât de curând”.

Până acum, Nicolae Ioţcu nu a acuzat că dosarul său a fost unul cu substrat politic.

Nicolae Ioțcu a fost prins, în 24 iunie 2015, în flagrant, în fața casei sale, de o echipă specială a DGA, cu un plic în care erau 10.000 euro, parte a unui comision pentru un contract pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Județean Arad.

Anterior, Ioțcu a mai primit prin intermediul lui Cristian Drăgan, administratorul județului și cel care l-a denunțat la DNA, alți 35.000 de lei într-o cutie de whisky.

sursa: pressalert.ro

UPDATE

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, nu-şi poate relua funcţia, după ce judecătorii Tribunalului Timiş au respins, miercuri, cererea sa de a fi scos de sub controlul judiciar şi de a i se permite să-şi reia mandatul.

„Completul respinge cererea de revocare a controlului judiciar formulată de inculpatul I.P.N. (Ioţcu Petru Nicolae, n.r.), prin apărători aleşi, ca nefondată. Respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar a inculpatului I.P.N. în sensul de înlăturare a obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Menţine măsura controlului judiciar a inculpatului I.P.N., dispusă prin Încheierea din 06.10.2015 a Tribunalului Timiş, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar să fie verificate din nou, înainte de expirarea termenului de 60 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 23.04.2016“, se arată în încheierea scurtă a Tribunalului Timiş, dată miercuri.

Soluţia cu privire la măsura preventivă poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.