Ziarul electronic al arădenilor

Ioțcu a vrut să revină la șefia Consiliului Județean Arad

Nicolae Iotcu - presedinte cja-1Președintele suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, judecat pentru trafic de influență, a vrut să se întoarcă la șefia instituției, însă instanța a respins cererea acestuia.

La termenul de luni de la Tribunalul Timiș, avocații lui Ioțcu au depus o cerere prin care au solicitat recuzarea completului de judecată.

Tot luni, instanța a respins cererile lui Nicolae Ioțcu de a se întoarce la conducerea Consiliului Județean Arad și a decis menținerea acestuia sub control judiciar.

„În baza art. 242 C.p.p., art.215 al.9 C.p.p., respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar a inculpatului I.P.N. în sensul de înlăturare a obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. În baza art. 348 C.p.p. al. 2, raportat la art. 208 C.p.p., menţine măsura controlului judiciar a inculpatului: I.P.N., dispusă prin încheierea din 06.10.2015 a Tribunalului Timiş, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar să fie verificate din nou, înainte de expirarea termenului de 60 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 21.01.2016, în condiţiile art. 208 al. 4 C.p.p“, se arată în încheierea de ședință.

În luna octombrie, instanța a decis înlocuirea arestului la domiciliu a lui Ioțcu cu măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care președintele suspendat trebuie să respecte mai multe obligații, printre care și cea de a nu exercita „profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta“.

Ioțcu a fost trimis în judecată de DNA Timișoara la data de 13 august, pentru trafic de influență, alături de directorul executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJA, Adrian Nedelciu, acuzat tot de trafic de influență.

În același dosar a fost trimis în judecată și Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA, pentru comiterea a două infracțiuni de cumpărare de influență.

Ioţcu a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită. „În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranşă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani“, au menționat procurorii anticorupție în ordonanța de reținere.

Nicolae Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, în urma unui ordin emis de prefectul județului.

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.