Ziarul electronic al arădenilor

Ioțcu a cerut 40.000 de euro pentru un atribuirea unui contract

Nicolae-Iotcu-230x300Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a cerut 40.000 de euro de la patronul unei firme, pentru a-și exercita influența în cadrul instituției pe care o conduce pentru atribuirea preferențială a unui contract.

Nicolae Ioțcu a fost reținut, vineri seara, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că: „în cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», în valoare de 1.600.000 de euro“.

Conform procurorilor anticorupție, Ioţcu a determinat, astfel, funcţionari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, „influenţând pe membrii comisiei, astfel încât aceştia să stabilească ca şi câştigător al procedurii societatea menţionată anterior în asociere cu o altă firmă“.

„Urmare a acestei influenţe exercitate, contractul respectiv a fost câştigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăţi“, se arată în ordonanța de reținere.

Conform sursei citate, la data de 22 iulie 2015, „inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranşe şi diferenţa din suma totală pretinsă.

În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranşă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani“.

În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Lui Nicolae Ioţcu i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile și urmează să fie prezentat, sâmbătă, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu, reținut pentru trafic de influență

Preşedintele CJ Arad, prins când primea mită

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

VEZI ce avere are Nicolae Ioţcu, şeful CJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.